Radio Wave a Rádio_FM chystají na úterý společné vysílání věnované gastronomii

16. říjen 2017

Audioport je vzájemný audio import / export české a slovenské progresivní, nejen hudební scény. Svou premiéru měl v květnu 2012.

Další společné vysílání nabídnou v úterý 17. října Radio Wave Českého rozhlasu a Rádio_FM Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS). Tématem a hlavní ingrediencí jejich společného živého vysílání bude tentokrát národní jídlo a nezůstane jen u slov. Moderátoři Bára Šichanová z Radia Wave a Galager z Rádia_FM budou spolu se svými hosty vařit, ochutnávat a diskutovat výlučně o gastronomii.

Audioport začne v úterý v 18.00 v prostorách bratislavského Urban House na Laurinské ulici a vyvrcholí ve 20.00 koncerty. Českou scénu zastoupí Lazer Viking a Slovensko skupina Fresh Out Of The Bus. Během celého Audioportu se bude vařit a ochutnávat. Moderátoři přivítají šéfkuchaře Josefa Risku, ambasadorku Food Revolution a zakladatelku Jem Iné Janicu Lacovú či odborníka na aranžování jídla Mira Kubečku. Živě vzniknou dvě hlavní jídla, která připraví za český tým kuchař a autor rubriky Ve vlastní štávě Michal Hromas a za slovenský tým moderátoři Rádia_FM Olja Triaška Stefanovič a Ludwig Bagin..

Audioport je vzájemný audio import / export české a slovenské progresivní, nejen hudební scény. Svou premiéru měl v květnu 2012. Koncerty současných českých a slovenských kapel a interpretů se pod hlavičkou tohoto projektu konají dvakrát ročně - střídavě v Praze a v Bratislavě. Jde o výsledek dlouhodobé spolupráce mezi Českým rozhlasem a RTVS. O hudební dramaturgii koncertů pečují Radio Wave a Rádio_FM. Digitální stanice Českého rozhlasu je dostupná v řadě distribučních kanálů – kromě multiplexů ČRo DAB+, RTI cz a Teleko také v kabelových sítích, na satelitu Astra 3B a pochopitelně i na internetu.

autor: lukpo
Spustit audio