Radio Wave a Rádio_FM chystají společné vysílání z vily Tugendhat

16. březen 2017

Letošní jarní Audioport je pro speciální a pečlivě připravovanou akcí. Poprvé opouští Radio Wave svá vysílací studia a vysílat budeme tentokrát z krásného prostoru brněnské vily.

Veřejnoprávní stanice Radio Wave (Český rozhlas) a Rádio_FM (RTVS) ve svém společném vysílání připomenou v rámci projektu Audioport 3. dubna 25. výročí rozdělení obou zemí bývalé federace. Tematický program s účastí českých a slovenských osobností odvysílají obě stanice z brněnské vily Tugendhat. Na sociálních sítích nabídnou rovněž živý videopřenos z akce. Pozvání do debaty přijali politici Petr Pithart, František Mikloško a další.

Vysílání Radia Wave se tématu 25. výročí rozpadu federace bude věnovat celý den. V proudovém vysílání On Air nabídne posluchačům anketu, jak mladí lidé vnímají rozdělení federace, debatu o slovenské kultuře s dokumentaristkou Zuzanou Piussi, historický průřez tématem rozpadu společného státu i speciální vzpomínkové vydání popkulturní rubriky Pofrk. Satirický formát Dementi se tentokrát zaměří na historické audionahrávky tehdejších premiérů Václava Klause a Vladimíra Mečiara.

Adam Gebrian si ve speciálním dílu pořadu o architektuře Bourání pozve od 18 hodin do brněnského studia Českého rozhlasu autory rekonstrukce vily Tugendhat. Předcházet mu bude dopolední videoprohlídka vily v režii Adama Gebriana, uveřejněná na facebookovém profilu Radia Wave. Živé vysílání a videostream z vily Tugendhat bude probíhat 3. dubna od 19 do 22 hodin. Radio Wave mohou zájemci naladit prostřednictvím digitálního rozhlasového multiplexu DAB Praha (Žižkov, kanál 12C), v sítích operátorů RTI cz a Teleko i v dalších digitálních kanálech – na satelitu Astra 3B, v kabelových a IPTV sítích i na internetu.

„Letošní jarní Audioport je pro nás speciální a pečlivě připravovanou akcí. Poprvé opouštíme naše vysílací studia a vysílat budeme tentokrát z krásného prostoru brněnské vily Tugendhat. Audioport se tím vrací na místo činu a výročí rozpadu společného státu si připomene přímo na místě, kde čeští a slovenští premiéři oznámili rozpad federace. Další novinkou tohoto Audioportu je živý videostream z akce, který nabídneme našim posluchačům na facebookovém profilu Českého rozhlasu, Radia Wave a Rádia_FM,“ uvedla šéfredaktorka Radia Wave Iva Jonášová.

autor: lukpo
Spustit audio