Radio Wave spouští vylepšenou verzi slideshow, barevných obrázků pro DAB+

30. listopad 2017

„V dnešní neúprosné době vizualizace médií, je to z mého pohledu zásadní a zároveň přirozené doplnění digitálního vysílání,“ komentuje inovaci ředitel Nových médií Českého rozhlasu Jiří Malina.

Radio Wave spouští od čtvrtka 30. listopadu vylepšenou verzi slideshow, tedy doplňkových obrazových informací pro přijímače DAB+ s barevným displejem. Inovace bude součástí multiplexu ČRo DAB+. Momentálně se na Radiu Wave objevují vizuály jednotlivých pořadů a jejich moderátorů, nově to bude také název pořadu a z fotografií moderátorů se dozvíte i přímo, o koho jde.

V multiplexu ČRo DAB+ se také začnou objevovat i „plakáty“ jako pozvánky na ty nejvýraznější akce, které uspořádá Radio Wave. „Posluchači se tak s předstihem dozvědí například o narozeninové oslavě stanice, Czeching Showcase i pravidelných Radio Wave Stimul festivalech. Kromě toho DAB slideshow provážeme s vysíláním – v „marketingovém“ prvku se začnou zobrazovat citace z rozhovorů, recenzí a dalších obsahů z vysílání, které by neměly posluchačům uniknout,“ popsala šéfredaktorka stanice Iva Jonášová.

Ředitel Nových médií Českého rozhlasu Jiří Malina komentuje vylepšení servisu pro posluchače následovně: „Na vizualizaci DAB+ vysílání, které jako pilotní projekt spouštíme se stanici Rádio Wave, mě nejvíc baví a zároveň fascinuje, že jsem s digitálním rozhlasovým vysíláním v kontaktu nejen poslechem, ale i letmým pohledem. V dnešní neúprosné době vizualizace médií, je to z mého pohledu zásadní a zároveň přirozené doplnění digitálního vysílání.“ Slideshow mají jako součást všechny stanice Českého rozhlasu. Kromě Radia Wave s ní dlouhodobě pracuje i Regina DAB Praha.

autor: lukpo
Spustit audio