Rakouský DAB+ chce dát prostor vysílatelům, kteří se nedostanou do VKV

30. březen 2017

Velký zájem účastníků dále podle šéfa Digitalradio Öesterreich ukazuje na to, že Rakousko je na příchod digitálního rozhlasu DAB+ připraveno.

Digitální rozhlas DAB+ má být v Rakousku platformou pro ta rádia, která nemají reálnou šanci dostat se do pásma velmi krátkých vln (VKV/FM). Myslí si to Wolfgang Struber, šéf Digitalradio Öesterreich. „Je potěšitelné, jak velký potenciál a mediální rozmanitost nabízí rakouský rozhlas,“ konstatoval Struber po skončení úterní vídeňské konference pořádané Digitalradio Öesterreich a Asociací rakouských komerčních vysílatelů (VOP).

Velký zájem účastníků dále podle šéfa Digitalradio Öesterreich ukazuje na to, že Rakousko je na příchod digitálního rozhlasu DAB+ připraveno. „DAB+ rozšiřuje rozhlas jako médium o další atraktivní funkce a znamená budoucnost v oblasti programování. Rozhlas se vrací zpět do čela zájmu,“ uvedl Wolfgang Struber. DAB+ výrazně sníží náklady na příchod nových hráčů na rozhlasový trh. Konference připomněla i úspěchy digitálního rádia v Norsku a také ve Švýcarsku. DAB+ se stane důležitým doplňkem pro internetové a FM vysílání.

autor: lukpo
Spustit audio