Regina DAB Praha nadále lídrem digitálního vysílání, Plus s více než 70 tisíci posluchači

3. květen 2017

Výrazný nárůst poslechovosti zaznamenala stanice analytické publicistiky v týdenních datech. Zde už ji ladí téměř 120 tisíc lidí.

Rozhlasová stanice Regina DAB Praha potvrdila pozici lídra digitálních okruhů Českého rozhlasu. Stanici ladí denně 15 tisíc lidí, v týdenních datech pak 29 tisíc. Ukázaly to dnes prezentované výsledky poslechovosti Radioprojekt za čtvrtý kvartál loňského a první kvartál letošního roku. V obou kategoriích jde o prakticky minimální pokles. Regina DAB Praha je dostupná pozemní cestou prostřednictvím multiplexu DAB Praha na kanálu 12C.

Druhou nejposlouchanější digitální stanicí Českého rozhlasu je Radio Wave, které denně ladí osm tisíc lidí. O čtyři tisíce posluchačů narostla tato stanice v kategorii týdenních posluchačů a aktuálně jich eviduje 25 tisíc. Šest tisíc denních posluchačů má Junior, následovaný se čtyřmi tisíci D-Durem a dva tisíce si nadále drží Český rozhlas Jazz. Z nedigitálních stanic Českého rozhlasu zaznamenal výrazný nárůst poslechovosti Plus. Denně jeho poslech deklaruje již 73 tisíc lidí (+14 tisíc) a týdně téměř 120 tisíc lidí (+25 tisíc oproti přechozímu měření).

autor: lukpo
Spustit audio