Roberts uvedl dva nové DAB+ tranzistoráky Play M4 a Play M5, nabízejí slideshow

13. prosinec 2017

Oba modely je možné napájet buďto pomocí baterií, které nejsou součástí balení, případně adaptérem z elektrické sítě. Značka Roberts, jak je obvyklé, sází zejména na vyšší zvukovou kvalitu.

Nová přenosná DAB+ rádia si pro své zákazníky připravila společnost Roberts. Pod označením Play M4 a Play M5 byly představeny přijímače, které jsou na pohled podobné klasickým tranzistorákům, ale přináší i další funkce, jimiž analogová rádia nedisponují. Opomenout nesmíme zejména barevný displej pro zobrazování doplňkových funkcí k vysílání (slideshow). Cena těchto rádií není díky aktuálnímu kurzu vysoká – šedesát liber, tedy v přepočtu 1750 Kč.

Oba modely je možné napájet buďto pomocí baterií, které nejsou součástí balení, případně adaptérem z elektrické sítě. Značka Roberts, jak je obvyklé, sází zejména na vyšší zvukovou kvalitu. Rozdíl od klasických tranzistorových přijímačů by tak měl být patrný na první poslech. Díky rozměrům 198 x 120 x 75 mm je DAB+ rádio vhodné jak například na použití v kuchyni nebo do kanceláře na stůl, tak při cestách – je skladné. Do paměti si je možné uložit šest rozhlasových stanic. Přijímač zobrazuje hodiny jak v digitální, tak i analogové podobě.

autor: lukpo
Spustit audio