Rock Antenne získala meziročně třiasedmdesát procent nových posluchačů

16. srpen 2017

K výraznému nárůstu poslechovosti došlo zejména v Mnichově a Augusburgu. Provozovatel čerpá z dat Funkanalyse Bayern 2017.

Meziroční nárůst posluchačů o třiasedmdesát procent eviduje bavorská privátní rozhlasová stanice Rock Antenne. Zatímco v loňském roce se tematický program mohl pochlubit 220 tisíci posluchači, v letošním roce je jich v rámci denních dat více o 152 tisíc. Rock Antenne, odnož nejposlouchanější bavorské stanice Antenne Bayern, využívá k šíření zejména digitální kanály včetně DAB+ a také několika VKV vysílačů.

K výraznému nárůstu poslechovosti došlo zejména v Mnichově (+53 tisíc) a Augusburgu (+30 tisíc). Provozovatel čerpá z dat Funkanalyse Bayern 2017, která byla zveřejněna v uplynulých týdnech. „Za tyto výsledky jsme velice rádi. Ukazují nám, že posluchači v Bavorsku Rock Antenne opravdu chtějí a těšíme se, že od 1. září získáme další fanoušky,“ reagoval Guy Fränkel, jednatel a programový ředitel Rock Antenne. Stanice je dostupná v DAB+ multiplexech Bayern, Oberfranken, Unterfranken a Mittelfranken.

autor: lukpo
Spustit audio