Rozhlasová stanice R.SA bude pokračovat v DAB+ multiplexu středoněmeckého rozhlasu

24. květen 2017

Vysílání, které je možné bez problémů zachytit i na velkém území zejména severních, středních a části západních Čech, má za cíl dokrytí problematických oblastí.

Vysílání německé rozhlasové stanice R.SA bude v nabídce veřejnoprávního rozhlasu DAB+ pokračovat, a to minimálně do 14. února příštího roku. Na svém posledním zasedání, které se konalo v pondělí, o tom rozhodl sasky mediální regulátor SLM. R.SA vysílá v multiplexu MDR se sníženým datovým tokem 56 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Zvuková kvalita už je tedy v tomto případě i pro běžného posluchače na hraně.

Vysílání, které je možné bez problémů zachytit i na velkém území zejména severních, středních a části západních Čech, má za cíl dokrytí problematických oblastí, kam nedosáhne analogový signál R.SA z VKV vysílačů. V rámci pilotního projektu provozovatel privátního rádia sleduje reakce svých posluchačů a do budoucna tato data může využít při možném vstupu do řádného provozu DAB+. Projekt lze prozatím považovat za úspěšný, protože již 15 % ze základny R.SA už poslouchá toto rádio právě touto cestou.

autor: lukpo
Spustit audio