Rozhlasový multiplex AVIS: Konec Europy 2, start Rádia Aktual

23. květen 2017

K dispozici jsou například stanice Radio Best FM, Radio Devín, Rádio_FM, Radio Junior, Radio Patria, Rádio Slovensko, Rocková Republika nebo Rádio Litera.

V digitálním rozhlasovém multiplexu slovenského operátor AVIS došlo minulý týden k programové změně. Z DAB+ sítě byla vyřazena komerční rozhlasová stanice Europa 2 a nahrazena byla Rádiem Aktual. Jedná se o novou zpravodajsko-publicistickou stanici, která v distribučních kanálech nahradila dnes již neexistující program Rocková Republika. Tato stanice je nadále dostupná on-line.

Stávající programová nabídka slovenské firmy vypadá následovně: New Model Radio, Rádio Aktual, Radio Best FM, Radio Devín, Rádio_FM, Radio Junior, Radio Patria, Rádio Slovensko, Rocková Republika a Rádio Litera. Z vyjmenovaných programů tedy vyplývá, že multiplex je z velké části obsazen okruhy Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS). DAB+ síť je možné naladit v Nitře na kanálu 11C. Rádio Aktual využívá datový tok 128 kbps a v multiplexu je tak volná kapacita 52 CU.

autor: lukpo
Spustit audio