Severoněmecký Bremerhaven se signálem DAB+ multiplexu Radio Bremen

2. únor 2017

Multiplex Radio Bremen bude fungovat na kanálu 7B a doplní již aktivní stanoviště Bremen-Walle s horizontální polarizací a vyzářeným výkonem 1 kW.

Severoněmecký Bremerhaven se v pátek konečně dočká signálu digitálního veřejnoprávního multiplexu Radio Bremen ve standardu DAB+. Signál bude výkonem 800 Wattů šířen z lokality Schiffdorf ve vertikální polarizaci. Toto stanoviště je již používáno pro pro celoplošný německý multiplex společnosti Media Broadcast na kanálu 5C. K jeho spuštění došlo 1. září loňského roku a web Digitální rádio o něm tehdy již informoval.

Multiplex Radio Bremen bude fungovat na kanálu 7B a doplní již aktivní stanoviště Bremen-Walle s horizontální polarizací a vyzářeným výkonem 1 kW. Součástí této digitální sítě jsou stanice Bremen Eins, Nordwestradio, Cosmo (bývalý Funkhaus Europa), Bremen Vier, Bremen Next a KiRaKa. Zbývající datová kapacita je vyhrazena programovým datům EPG a dopravnímu servisu TPEG. Multiplex Radio Bremen čekají v blízké době změny pouze kosmetické. Objevit by se tu měl nový okruh Bremen 5 zaměřený na debaty.

autor: lukpo
Spustit audio