Severoněmecký veřejnoprávní rozhlas NDR chystá expanzi své sítě

14. březen 2017

V současné době je možné digitální signál NDR naladit ve čtyřech spolkových zemích. Jedná se konkrétně o Šlesvicko-Holštýnsko, Hamburg, Dolní Sasko a Meklenbursko-Horní Pomořansko.

Severoněmecký veřejnoprávní rozhlas NDR plánuje na letošní rok rozšiřování digitálního signálu technologie DAB+ do dalších oblastí. Vyplývá to z informací, které médium zveřejnilo na svých webových stránkách. Digitální signál se bude rozšiřovat do jednotlivých regionů počínaje letními měsíci. V tuto dobu bude spuštěno DAB+ vysílání v oblasti Wismar, na konci roku 2017 budou následovat Lingen, Heide, Güstrow a Göttingen.

V současné době je možné digitální signál NDR naladit ve čtyřech oblastech, respektive spolkových zemích. Jedná se konkrétně o Šlesvicko-Holštýnsko, Hamburg, Dolní Sasko a Meklenbursko-Horní Pomořansko. Speciálně pro digitální distribuci jsou vytvořeny tři veřejnoprávní okruhy – NDR Plus (německé šlágry a největší zahraniční hity let minulých), NDR Blue (rock, pop, jazz) a NDR Info Special (publicistika, debaty, fotbalové přenosy). Webový portál k digitální nabídce severoněmeckého veřejnoprávního rozhlasu naleznete na tomto odkazu.

autor: lukpo
Spustit audio