Sicílie s lepším pokrytím signálu jednoho z DAB+ multiplexů

17. květen 2017

Multiplex DAB Italia známý dříve jako ClubDAB Italia je složený ze stanic Capital, Capital Funky, Capital Music, DeeJay, M Due O, M Due O Dance, R 101 nebo R 101 Urban Night.

Společnost DAB Italia, provozovatel stejnojmenného italského DAB+ multiplexu, zlepšila pokrytí digitálním signálem na ostrově Sicílie. K doposud jedinému vysílači, kterým byla kóta Capo d'Orlando/Monte San Martino, se přidalo další stanoviště. Jde konkrétně o Milazzo/Monte Trino. Oba vysílače fungují s vertikální polarizací a jejich výkon je v řádu stovek Wattů. Další plánovanou kótou je Capo Milazzo.

Multiplex DAB Italia známý dříve jako ClubDAB Italia je složený ze stanic Capital, Capital Funky, Capital Music, DeeJay, M Due O, M Due O Dance, R 101, R 101 Urban Night, Radio 24, Radio 24 +1, Radio Maria, Radio Radicale, Radio Maria Albania sul DAB Romano, Radio Dimensione Suono (RDS) a RDS Relax. Většina stanic je k dispozici s datovým tokem 48 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 2; zbytek má bitrate 96 kbps s HE-AAC, verze 1. Aktuální technické parametry italských multiplexů naleznete v tabulkách na webu Wohnort.

autor: lukpo
Spustit audio