Slovinci zlepšili pokrytí digitálním rádiem v hlavním městě Lublaň

26. květen 2017

Digitální rozhlasové vysílání ve Slovinsku je v provozu od září loňského roku a je šířeno na kanálu 10D. Operátorem sítě je přímo RTV Slovenija.

Lepšího pokrytí signálem digitálního rádia DAB+ se dočkalo slovinské hlavní město Lublaň. Veřejnoprávní rozhlas spustil v této lokalitě nový vysílač Šance. Na sociální síti Twitter na to upozornil portál Wohnort. Zlepšený příjem mohou ve městě Lublaň naladit zejména majitelé DAB+ přijímačů, kteří se pohybují v centru města. Digitálně se v současné době vysílá v lokalitách Krim, Krkavec, Nanos, Plešivec, Pohorje, Tinjan a Tvrdinov vrh.

Jaká je programová nabídka rozhlasového multiplexu? Jak již bylo řečeno, jedná se o stanice slovinského veřejnoprávního rádia. Jmenovitě jde o okruhy Prvi, Val 202, ARS a Radio Slovenia International. Dále je programová nabídka doplněna privátními stanicemi – Glasbeni Radio, Radio BOB, Radio Antena, Radio Center, Radio Ognjisce, Radio 1, Radio 2 a Rock Radio Slovenia. Digitální rozhlasové vysílání ve Slovinsku je v provozu od září loňského roku a je šířeno na kanálu 10D. Operátorem sítě je přímo RTV Slovenija.

autor: lukpo
Spustit audio