Stanice lulu.fm určená pro LGBT komunitu chystá regionalizaci a další expanzi

18. duben 2018

Vzhledem k relativně úzce zaměřené cílové skupině je projekt v Německu velmi úspěšný, za první rok vysílání se stanici podařilo získat čtyřicet tisíc posluchačů.

Rozhlasová stanice lulu.fm, která je určena zejména pro gay a lesbickou komunitu, může rozšířit své vysílání do německé spolkové země Šlesvicko-Holštýnsko. Tento krok na jednom z posledních zasedání schválil tamní regulátor. lulu.fm má zároveň novou licenci pro region Hamburk. V něm už program vysílá, nicméně stanice zde chce nabídnout regionální odpojování, které vyžaduje právě novou licenci.

Šlesvicko-Holštýnsko prozatím zůstává v rozvoji digitálního rádia za zbytkem Německa, tradičně tu tak funguje pouze celoplošná síť DR Deutschland a na několika kanálech veřejnoprávní multiplex NDR. Balík soukromých programů by tu zájemci v DAB+ hledali marně. Licence byla rozhlasové stanici lulu.fm udělena pro čtyřiadvacetihodinové vysílání na dobu deseti let. Vzhledem k relativně úzce zaměřené cílové skupině je projekt v Německu velmi úspěšný, za první rok vysílání se stanici podařilo získat čtyřicet tisíc posluchačů.

autor: lukpo
Spustit audio