Start lokálních DAB+ multiplexů v Sasku zhatilo špatné počasí

21. prosinec 2017

Pro Sasko je příprava lokálních DAB+ multiplexů v Lipsku a Freibergu vítaným zpestřením programové nabídky. Doposud zde fungují pouze dvě sítě.

Nové lokální DAB+ multiplexy v Sasku už do Vánoc neodstartují. Start nových sítí pro Lipsko a Freiberg byl odsunut až na jaro příštího roku. Informuje o tom web Satellifax.de. Podle informací portálu stojí za touto skutečností mimo jiné špatné počasí, které v prosinci vládlo v Lipsku a nedovolilo tak na vysílací věž instalaci antén pro III. pásmo. V této lokalitě se bude vysílat výkonem 2 kW ve vertikální polarizaci, poloviční sílu bude mít stanoviště ve Freibergu.

Pro Sasko je příprava lokálních DAB+ multiplexů v Lipsku a Freibergu vítaným zpestřením programové nabídky. V německé spolkové zemi, která sousedí s Českou republikou, doposud fungovaly pouze dvě sítě. Na kanálu 5C tu svůj celoněmecký multiplex DR Deutschland provozuje operátor Media Broadcast, na kanálu 9A pak veřejnoprávní MDR Sachsen. V této síti je hlavním lákadlem digitální program MDR Schlagerwelt. Díky novým multiplexům se do digitálního éteru v Sasku dostanou například stanice egoFM, lulu.fm nebo 90s90s Radio.

autor: lukpo
Spustit audio