Statistiky potvrzují rostoucí zájem o digitální rádio v Německu

24. březen 2017

„Stále více spotřebitelů se spoléhá na digitální přijímače, které nabízejí vyšší kvalitu zvuku, stabilnější příjem a širší paletu programů,“ uvedl Martin Winkler, předseda ZVEI.

Z průzkumu agentury GfK pro sdružení výrobců spotřební elektroniky ZVEI v Německu vyplynulo, že na tamním trhu roste zájem o příjem digitálního rádia ve standardu DAB+. Čísla zveřejněná minulý měsíc ukázala, že dvanáct procent respondentů pro letošní rok uvažuje o nákupu digitálního přijímače. V současné době je každý pátý Němec držitelem rádia pro příjem a poslech DAB+. Průzkumu se zúčastnil reprezentativní vzorek dvou tisíc lidí.

„Výsledky studie jasně ukazují, že rádio je pro většinu Němců stále preferovaným médiem pro poslech hudby,“ uvedl Martin Winkler, předseda ZVEI, a dále doplnil: „Stále více spotřebitelů se spoléhá na digitální přijímače, které nabízejí vyšší kvalitu zvuku, stabilnější příjem a širší paletu programů.“ V Německu v současné době funguje jeden celoplošný digitální multiplex, v horizontu několika měsíců se k němu ale přidá další. U našich západních sousedů dále fungují i digitální sítě pro jednotlivé spolkové země. V Bavorsku operuje i řada regionálních multiplexů. Začíná se diskutovat i o vzniku lokálních sítí.

autor: lukpo
Spustit audio