Sunrise Radio: Novinka v DAB a na internetu pro Manchester

9. červen 2016

Vysílání je určeno pro asijskou komunitu žijící ve Velké Británii a přináší nejen informace, které zaujmou tamní menšinu, ale i výběr nejlepší asijské hudby.

Nabídku digitálního rozhlasového vysílání DAB v Manchesteru rozšířila rozhlasová stanice Sunrise Radio Yorkshire. V nabídce DAB je stanice dostupná od 28. května. Zajímavostí je, že není použito modernější kódování DAB+. Důvod je jednoduchý – řada posluchačů ve Velké Británii ještě není připravena a používá starší digitální přijímače. Je to dáno zejména dobou, jak dlouho se na Ostrovech vysílá. DAB+ je pro Brity novinkou posledních měsíců. Zájemci z České republiky si mohou stanici poslechnout on-line.

Sunrise Radio je určeno pro asijskou komunitu žijící ve Velké Británii a přináší nejen informace, které zaujmou tamní menšinu, ale i výběr nejlepší asijské hudby. Multiplex „Manchester“ fungující na kanálu 12C v současné době funguje z pěti vysílačů s výkonem do jednoho kilowattu. Bližší informace o této digitální síti mohou najít zájemci na webu ukwtv.de. Součástí multiplexu jsou například i stanice Capital Manchester, Absolute Radio 90s, Heart North West nebo Kiss Fresh.

autor: lukpo
Spustit audio