Švýcarsko má „nový“ portál o digitálním rádu DAB+

3. únor 2017

Webová stránka přináší například přehled desítek stanic, které jsou v alpské zemi dostupné digitálně, a to včetně jejích log.

Švýcarsko jako jedna ze zemí, která je se zaváděním digitálního rozhlasového vysílání DAB+ nejdál, se dočkalo nového zpravodajského portálu dabplus.ch. V titulku ho dáváme záměrně do uvozovek, protože jde o nahrazení webové prezentace na adrese digitalradio.ch. Návštěvníci, kteří zadají původní portál, jsou automaticky přesměrovány na nové stránky. Web funguje kromě němčiny také v italštiny a francouzštině coby švýcarských úředních jazycích.

Na webu se návštěvníci dozvědí řadu užitečných informací. V menu mohou klikat například na položky Über DAB (O DABu), Sender (Vysílatelé), Empfang (Příjem) nebo Radios (Rádia). V první kategorii se návštěvníci dozvědí o výhodách digitálního rádia DAB+, které je označováno jako rozhlas budoucnosti, jenž do budoucna nahradí vysílání v pásmu VKV, o tom, že přináší kvalitnější příjem a mimo jiné i nové možnosti a funkce. Na stránce je v současné době i přehled desítek log stanic, které jsou v DAB+ ve Švýcarsku k dispozici. V alpské zemi jich je takto šířeno přibližně 130.

autor: lukpo
Spustit audio