Švýcarský operátor Digris ukončil testy, DAB+ z Bernu a Churu v ostrém provozu

14. listopad 2017

Hlavní město přináší z pohledu digitálního rozhlasu opravdovou nálož stanic a různých hudebních žánrů. V tomto regionu funguje celkem sedm sítí.

Švýcarský telekomunikační operátor Digris, který provozuje po celé alpské zemi již dvanáct rozhlasových DAB+ multiplexů, expandoval do dvou nových lokalit. Jedná se konkrétně o již zprovozněné vysílače, které však přešly nyní ze zkušebního do ostrého režimu. Jde o oblasti Bern, tedy samotné hlavní město Švýcarska, a Chur-Sargans. V multiplexu jsou dostupné například dle webu Satnews.de stanice 3Fach, Open Broadcast, Toxic FM nebo Spoon Radio.

Hlavní město Švýcarska přináší z pohledu digitálního rozhlasu DAB+ opravdovou nálož stanic a různých hudebních žánrů. V tomto regionu funguje celkem sedm sítí. Jedná se konkrétně o dva celoplošné multiplexy veřejnoprávního rozhlasu SRG pro německy a francouzsky hovořící oblast, zemské SMC D02, SMC D03 s kombinací belgických a francouzských stanic, francouzskou RMS F02 a ve dvou lokalitách působí již zmiňovaný operátor Digris. V kategorii „Plánováno“ je stále uvedena síť Digital Oberland.

autor: lukpo
Spustit audio