Tiny Audio C6: Další adaptér pro příjem digitálního rádia v automobilu

12. leden 2017

Adaptér umí vysílat signál i v FM pásmu a přijímaný program je tak k dispozici případně ve voze i dalším zájemcům, kteří se na danou frekvenci naladí.

V Norsku byl představen několik týdnů před vypnutím analogového rozhlasového vysílání VKV v prvním regionu další adaptér pro příjem digitálního rádia DAB+ v automobilu. Produkt je určen tedy pro ty řidiče, kteří si nechtějí měnit svůj stávající přijímač, ale rádi by měli možnost přijímat novější technologii. Adaptér nese označení Tiny Audio C6. Zařízení, které funguje i jako FM vysílač, lze instalovat během deseti až patnácti minut.

Kromě příjmu digitálního rádia a možnosti jeho vysílání v pásmu VKV je k dispozici i konektor AUX, který může případně fungovat i jako linkový výstup pro připojení k autorádiu. Uživatel také získá vyšší zvukovou kvalitu, než by tomu bylo u přenosu z integrovaného FM vysílače. Mezi zobrazenými informacemi na displeji adaptéru se objevuje číslo kanálu, podrobnosti o programu, sílá signálu a frekvence, na níž adaptér vysílá VKV signál. Adaptér průběžně skenuje éter na pozadí, trvale má tedy k dispozici aktuální přehled dostupných stanic.

autor: lukpo
Spustit audio