V Německu a Rakousku by mohlo začít vysílat digitálně arabské rádio

22. srpen 2016

Uvažovaný vstup stanice Sout Al Khaleej souvisí se zvyšující se arabskou menšinou v Evropě, která míří zejména do bohatších zemí, jako je právě Německo.

Katarská rozhlasová stanice Sout Al Khaleej by mohla začít vysílat v Německu a Rakousku digitálně, konkrétně prostřednictvím pozemního digitálního rádia DAB+. Informuje o tom web Satellifax.de. Provozovatel stanice se podle portálu zajímá o možnost vstupu do digitální distribuce v německých regionálních multiplexech, případně do sítě ve Vídni. Pokud by se tak stalo, stanici by bylo možné zachytit díky přeshraničnímu zásahu DAB vysílačů i na omezeném území Česka.

Uvažovaný vstup stanice Sout Al Khaleej souvisí se zvyšující se arabskou menšinou v Evropě, která míří zejména do bohatších zemí, jako je právě Německo. Není to poprvé, kdy by naši západní sousedé vytvářeli obsah vyvolaný migrační vlnou. Německá zpravodajská televize Deutsche Welle například vytváří speciální program DW Arabia, který je dostupný nekódovaně ze satelitní pozice 19,2 stupně východně, družice Astra. Na stejném místě je již několik měsíců připravená i test karta H2D Handshake to Deutschland. Start tohoto projektu pro uprchlíky ale prozatím není znám. Arabský obsah vytváří i veřejnoprávní ARD.

autor: lukpo
Spustit audio