V Nizozemsku skončí v DAB+ řada stanic, celoplošné nabídky se to ale nedotkne

16. listopad 2017

Tato povolení byla nizozemským regulátorem udělena na dobu maximálně šesti měsíců a měla za cíl dát provozovatelům těchto síť otestovat si možnosti, jaké jim do budoucna může technologie nabídnout.

Nabídka rozhlasových stanic šířených v rámci pozemního digitálního rádia DAB+ se od ledna příštího roku v Nizozemsku výrazně sníží. Informuje o tom web TotaalTV. Za touto skutečností ale nestojí nezájem o technologii, DAB+ má naopak v Beneluxu rostoucí tendenci, ale časově omezené příděly pro experimentální vysílání. Ukončení distribuce některých stanic se dotkne výhradně lokálních multiplexů.

Tato povolení byla nizozemským regulátorem udělena na dobu maximálně šesti měsíců a měla za cíl dát provozovatelům těchto síť otestovat si možnosti, jaké jim do budoucna může technologie nabídnout. Licence vydané s platností do 31. prosince k tomuto datu skončí a již nebudou obnoveny. TotaalTV nicméně potvrzuje, že i přes nepříjemnost pro majitele DAB+ přijímačů se na celostátní a regionální úrovni nic měnit nebude. Programová nabídka tak od 1. ledna 2018 zůstává nezměněna.

autor: lukpo
Spustit audio