V Polsku začal fungovat nový privátní DAB+ multiplex

12. duben 2017

Rzeszów, který je metropolí Podkarpatského vojvodství, je situován do centra pomyslného trojúhelníku tvořícího polská města Krosno, Przemyśl a Tarnobrzeg.

Digitální rozhlasový multiplex ve standardu DAB+, který obsahuje v současné době tři stanice, začal fungovat v uplynulých týdnech v polském městě Rzeszów. Signál je šířen výkonem jeden kilowatt z lokality Magdalenka. Součástí digitální rozhlasové sítě jsou stanice LEM.FM, Radio Via a Radio Leliwa. Vzhledem k obsazenosti multiplexu je i pro DAB+ nasazen u všech okruhů vysoký datový tok 128 kbps.

Rzeszów, který je metropolí Podkarpatského vojvodství, je situován do centra pomyslného trojúhelníku tvořícího polská města Krosno, Przemyśl a Tarnobrzeg. Podkarpatské centrum se rozkládá na ploše 116 km2 a žije v něm necelých 180 tisíc obyvatel. Signál multiplexu Transmisja, který funguje na kanálu 10A, je jediným privátním regionálním DAB+ multiplexem, jež je v současné době v Polsku v provozu. Multiplexy Wroclaw Trial a RDN je možné označit jako sítě lokální. Celoplošný DAB+ v Polsku nefunguje.

autor: lukpo
Spustit audio