V Severním Porýní-Vestfálsku proběhly testy regionálního DAB multiplexu

24. říjen 2016

Vysílací středisko na kótě Sankt Augustin ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko bylo již v minulosti vybráno pro testy digitálního vysílání.

Severní Porýní-Vestfálsko se připravuje na start regionálního vysílání ve standardu pozemního digitálního rádia DAB+. Z lokality Sankt Augustin bylo možné v uplynulých dnech zachytit vysílání experimentálního multiplexu na kanálu 9B. Informuje o tom web Satellifax.de. Kdo přesně za tímto testem stál, není jasné, nicméně digitální rozhlasová síť obsahovala stanice Radio Bonn/Rhein-Sieg, Radio Berg a Radio Köln. Multiplex vysílal s identifikací „DR Rheinland“.

Podle Satellifax.de bylo možné tuto digitální síť zachytit v okruhu přibližně deseti kilometrů od vysílače. Vysílací středisko na kótě Sankt Augustin ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko bylo již v minulosti vybráno pro testy digitálního vysílání. Před deseti lety byl odtud šířen signál pozemní televize DVB-T. Obyvatelé Severního Porýní-Vestfálska mají v současné době možnost přijímat dva rozhlasové multiplexy. Jde o celoplošně působící síť DR Deutschland (kanál 5C) a Radio fuer NRW s programy západoněmeckého veřejnoprávního rozhlasu WDR (kanál 11D).

autor: lukpo
Spustit audio