Ve Skotsku začala fungovat digitální stanice zaměřená čistě na rock a sport

16. leden 2018

„Chceme se věnovat místním lidem, místním problémům a regionálnímu zpravodajství,“ uvedl pro web GlasgowLive ředitel stanice Colin Docherty.

Ve Skotsku začala díky DAB+ fungovat nová digitální stanice Rock Sport. Jak již z názvu programu vyplývá, tematický okruh je zaměřený na kombinaci rockové hudby a sportu. Podobný okruh fungoval v minulosti v České republice pod značkou „Rádio Hey!“. Soukromá stanice vysílala z několika atraktivních kót, ale nakonec se jí provozovatel rozhodl pro relativně nízkou poslechovost vypnout a její frekvence si převzalo Country Rádio a Signál Rádio.

„Chceme se zaměřit na posluchače ve Skotsku. Chceme se věnovat místním lidem, místním problémům a regionálnímu zpravodajství,“ uvedl pro web GlasgowLive ředitel stanice Colin Docherty. V oblasti sportu se chce stanice zaměřit například na ragby, veslování nebo lukostřelbu. Ve vysílání už se objevily některé známé hlasy, jako jsou Bill Young, Steve McKenna, Alex Horsburgh, Willie Docherty a Dougie Jackson. Webový portál stanice je možné najít na adrese http://www.rocksportradio.co.uk/, kde je dostupný i její on-line stream.

autor: lukpo
Spustit audio