Ve třetím norském regionu končí analogový rozhlas, NRK bude vysílat jen digitálně

25. duben 2017

V analogové distribuci skončí stanice NRK P2, NRK P3, NRK P1 Buskerud, NRK P1 Hedmark og Oppland, NRK P1 Telemark, NRK Alltid Nyheter a NRK mP3.

Vypínání analogového rozhlasového vysílání v pásmu VKV se v Norsku blíží do své poloviny. Třetí ze šesti regionů se rozloučí zítra částečně s touto technologií. Půjde konkrétně o oblast ohraničenou lokalitami Telemark (15 tisíc km2, 172 tisíc obyvatel), Buskerud (15 tisíc km2, 274 tisíc obyvatel), Hedmark (27 tisíc km2, 195 tisíc obyvatel) a Oppland (25 tisíc km2, 188 tisíc obyvatel). Vypínání se tedy dotkne celkově více než osmi set tisíc lidí.

Na 26. dubna je naplánováno vypnutí VKV vysílačů veřejnoprávního rozhlasu NRK. V analogové distribuci skončí stanice NRK P2, NRK P3, NRK P1 Buskerud, NRK P1 Hedmark og Oppland, NRK P1 Telemark, NRK Alltid Nyheter a NRK mP3. Další fáze třetí etapy proběhne za necelé dva měsíce, kdy budou 16. června vypnuty programy P4 a Radio Norge. Daný region ale úplně ani po tomto termínu bez analogového rozhlasového vysílání nebude. Řada dalších stanic bude pokračovat v původní distribuci ještě minimálně dalších pět let. Jejich seznam je k dispozici zde.

autor: lukpo
Spustit audio