Veřejnoprávní rozhlas SWR vylepší pokrytí ve spolkové zemi Porýní-Falc

13. říjen 2016

Nově spuštěný vysílač má sloužit pro pokrytí signálem v severních oblastech, které měly doposud problematický, případně žádný příjem.

Německý veřejnoprávní rozhlas SWR chystá zlepšení pokrytí ve spolkové zemi Porýní-Falc. Nový DAB vysílač bude fungovat v lokalitě Bad Marienberg s vyzářeným výkonem 7 kW a vertikální polarizací. Bad Marienberg se tak stane již třináctou oblastí, v níž je možné naladit multiplex, který je k dispozici na kanálu 11A. Zájemci odtud budou moci naladit nově veřejnoprávní okruhy SWR ve verzi pro Porýní-Falc a privátní okruh bigFM.

Nově spuštěný vysílač má sloužit pro pokrytí signálem v oblastech, které měly doposud problematický, případně žádný příjem. Jedná se konkrétně o severní část Porýní-Falce. Dobrou zprávou pro majitele DAB přijímačů je i skutečnost, že ze stejného vysílače se očekává také spuštění celoněmeckého multiplexu, který funguje na kanálu 5C. V tomto případě se počítá s výkonem nižším o dva kilowatty, tedy 5 kW. K dispozici tak budou v DAB distribuci mimo jiné nově i stanice sunshine live, Energy, Klassik Radio nebo Deutschlandfunk.

autor: lukpo
Spustit audio