Vídeňský rozhlasový DAB+ multiplex pokračuje, cílem je přejít na ostrý provoz

6. duben 2017

Digitální síť v současné době nabízí patnáct rozhlasových programů. Nejnovějším přírůstkem je stanice U1 Tirol, která zastoupila okruhy LoungeFM a Soundtraxx.

Digitální rozhlasové vysílání DAB+ ve Vídni bude pokračovat i v následujících dvanácti měsících. Prodloužení schválil rakouský mediální regulátor KommAustria a potvrdila ho přímo telekomunikační společnost ORS, která je operátorem terestrické sítě. DAB+ multiplex je v provozu od května 2015, zanedlouho tedy vstoupí do třetího roku své existence. Vysílání probíhá bez účasti veřejnoprávního rozhlasu ORF i komerční skupiny Kronehit.

Vzhledem k tomu, že v příštím roce má začít v Rakousku ostrý provoz vysílání ve standardu DAB+, dá se předpokládat, že prodloužení experimentu/pilotu ve Vídni je i snahou o zachování kontinuity, aby multiplex nemusel být vypnutý. Právě hlavní město našich jižních sousedů bude bez pochyby jednou z prvních lokalit, kde by tato technologie byla spuštěna. Vídeňský DAB+ multiplex v současné době nabízí patnáct rozhlasových programů. Nejnovějším přírůstkem je stanice U1 Tirol, která zastoupila okruhy LoungeFM a Soundtraxx.

autor: lukpo
Spustit audio