Západoněmecký rozhlas WDR plánuje vylepšit pokrytí DAB+ signálem

27. červen 2017

Veřejnoprávní rozhlas WDR svým signálem zásobuje především spolkovou zemi Severní Porýní-Westfálsko, kde jeho síť „Radio fuer NRW“ působí na kanálu 11D.

Čtyři nové vysílače a zvýšení výkonu ve stávajících lokalitách připravuje v souvislosti s pozemním digitálním rádiem DAB+ německý veřejnoprávní vysílatel WDR. Instituce o tom informovala na sociální síti Facebook, zprávy si všiml web Satellifax.de. Ke zlepšení signálu by mělo dojít v oblastech Siegerland, Wittgensteiner Land, Hellwegbörden a Sauerland. Cílem je pochopitelně zlepšení pokrytí digitálním signálem rozhlasu WDR.

Veřejnoprávní rozhlas WDR svým signálem zásobuje především spolkovou zemi Severní Porýní-Westfálsko, kde jeho síť „Radio fuer NRW“ působí na kanálu 11D. Nabídka obsahuje stanice 1Live, 1Live Diggi, WDR 2, WDR 3, WDR 4, WDR 5, WDR Cosmo, Kinder Radio Kanal, WDR Event a Vera. Zbytek datové kapacity DAB+ multiplexu je vyhrazeno datovým službám – elektronický programový průvodce (EPG) a dopravní informace TPEG. Kompletní seznam digitálních rozhlasových vysílačů je k dispozici na webu ukwtv.de.

autor: lukpo
Spustit audio