Zemřel šéfredaktor Rádia Junior Petr Zettner

20. listopad 2017

O tomto víkendu tragicky zemřel šéfredaktor Rádia Junior Petr Zettner. Vedení stanice Českého rozhlasu pro nejmenší posluchače se ujal 1. září. Před tím působil jako redaktor, editor, moderátor či vedoucí redakce Radiožurnálu.

“Tragické úmrtí Petra Zettnera mě i všechny ostatní rozhlasáky nečekaně a bolestně zasáhlo. Petr byl nejen skvělý odborník a profesionál, ale také úžasný člověk, na jehož kamarádství se dalo za každých okolností spolehnout. Přeji za sebe i za celý Český rozhlas upřímnou soustrast celé jeho rodině a všem pozůstalým,"uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Petr Zettner vystudoval Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci. Začínal jako zvukař na Rádiu Vysočina, poté pracoval na Rádiu Impuls i v České televizi. Do Českého rozhlasu nastoupil poprvé v roce 2003 na pozici editora, redaktora a moderátora regionálního vysílání. Následně se věnoval spuštění nového Rádia Jihlava. Do Českého rozhlasu se vrátil v roce 2010, kde postupně zastával funkci vedoucího redakce Radiožurnálu a analytika programu.

autor: Jiří Hošna
Spustit audio