Internetové televizi Stream.cz se daří na chytrých zařízeních, posílí v rámci Smart TV

15. březen 2016

„Chceme se dostat lidem do obýváků a konkurovat po 20. hodině klasickým televizím,“ uvedl šéf společnosti Seznam.cz Pavel Zima.

Internetová televize Stream.cz, jejímž provozovatelem je společnost Seznam.cz, rozšíří od dubna působnost na takzvaných chytrých zařízeních. Stream.cz bude nově dostupný na platformách Android TV a Apple TV. Zástupci Seznamu to oznámili na dnešní tiskové konferenci k jarnímu programovému schématu „stanice“. Podle generálního ředitele Seznamu Pavla Zimy je růst sledovanosti na chytrých televizorech (Smart TV) trvalý. Daří se zejména pohádkám, které dělají z celkového počtu zhlédnutí přibližně 20 %. Doposud byl Stream.cz dostupný v rámci televizorů LG a Samsung.

„Snažíme se zvyšovat počet našich vlastních show. Do obsahu letos chceme dát o 50 % více financí než v roce 2015. Počítáme s tím, že tím navýšíme i počet návštěv a počet zhlédnutých videí,“ uvedli dnes zástupci Seznamu. „Úspěšný byl Autobazar Monte Karlo, který měl průměrné zhlednutí na epizodu 672 tisíc. Nejvíce sdílení pak měla Kazmova One Man Show, který jich měl průměrně na epizodu 11 tisíc,“ konstatoval šéfproducent Lukáš Záhoř. Autobazar Monte Karlo byl dvanáctidílným seriálem, kde se v hlavní roli objevil Petr Čtvrtníček a vyplnil dle čísel návštěvností pauzu pro dlouhodobě úspěšnou Kancelář Blaník.

Pokračovat budou pořady, na které si diváci zvykli – A dost! Gebrian vs., Luxu na talíři i One Man Show. Druhý jmenovaný formát se tentokrát přesune do ciziny, konkrétně do Londýna. Tvůrci pořadu „Gebrian vs.“ představili i programovou novinku Um! „Chceme vysvětlit, proč současné umění vypadá tak jak vypadá. Nejde jen o výtvarné umění, ale prakticky vše, co nás obklopuje,“ konstatoval držitel ocenění Magnesia Litera Ondřej Horák. Spolupráce Stream.cz a společnosti Negativ (Český lev za Kancelář Blaník) bude pokračovat v podobě osmidílného seriálu Casting. Ten bude zasazen do prostředí castingové agentury. V něm se opět objeví i herec Marek Daniel známý právě coby Tonda Blaník.

autor: lukpo
Spustit audio