Vysílání ve standardní kvalitě ukončí na satelitu Astra kanály Barrandova i slovenské TV

15. prosinec 2016

Diváci, kteří používají HD satelitní přijímač vybavený funkcí automatického ladění a uspořádání programů, nemusí nic řešit.

1. ledna příštího roku bude na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, ukončeno vysílání další várky programů ve standardním rozlišení. Půjde konkrétně o stanice Jednotka, Dvojka, Markíza, TV JOJ, PLUS, WAU, TV Barrandov, Kino Barrandov, TA3 a TV Osem. Všechny zmíněné programy už mají majitelé dekódovacích karet na zmíněné pozici k dispozici ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Poslední dva zmiňované kanály jsou dokonce nekódované.

Diváci, kteří používají HD satelitní přijímač vybavený funkcí automatického ladění a uspořádání programů (FastScan), což jsou prakticky všechny přijímače s označením Skylink Ready, nemusí nic řešit. Všechny změny se provedou automaticky. Diváci používající HD satelitní přijímač, který není vybaven funkcí FastScan, si musí uvedené programy ve vysokém rozlišení naladit manuálně. Poslední kategorií jsou ti diváci, kteří používají zastaralý satelitní přijímač. Ten se charakterizuje tím, že neumí přijímat HD programy. V takovém případě je bohužel nutné zakoupení nového přijímacího zařízení.

autor: lukpo
Spustit audio