VIDEO: Slovenská televize 213 spustila promo v Ultra HD rozlišení

4. červenec 2017

Promo láká na fotbalové a hokejové zápasy, dále basketbal, vodní pólo, poker a některé další disciplíny. Stanici má ve své nabídce v SD a HD například služba O2TV.

Slovenská sportovní televize 213 se připravuje na start vysílání v ultra vysokém rozlišení (Ultra HD), tedy čtyřikrát větší kvalitě obrazu než doposud běžně využívaný formát Full HD. Promo smyčka ve 4K byla spuštěna v průběhu pondělí 3. července na satelitu Belintersat 1 na pozici 51.5 stupně východně. Vzhledem k umístění družice je toto odbytiště pro většinu satelitních diváků zcela neatraktivní.

Promo slovenské televize, která je dostupná ve standardním a vysokém rozlišení i u některých tuzemských operátorů, slibuje fotbalové a hokejové zápasy, dále basketbal, vodní pólo, poker a některé další disciplíny. Program se má primárně věnovat domácímu sportu. Jeho ambicí bylo nahradit dříve vysílající slovenský veřejnoprávní okruh Trojka, který z finančních důvodů ukončil před několika lety vysílání. Později s těmito ambicemi startovala i komerční televize Slovak Sport. Ani ta již v současné době nevysílá. Signál v Ultra HD plánuje nabídnout stanice 213 operátorům stejně jako svou HD nebo SD verzi.

autor: lukpo
Spustit audio