Alpští záchranáři jsou zpět na ZDF, ve videotéce poprvé ve formátu 4K a bez geoblokace

14. listopad 2017

Program je dostupný i u vybraných operátorů v České republice, přístup k jeho hybridnímu vysílání mají i diváci s vlastním kabelovým televizorem, případně set-top boxem.

Německá veřejnoprávní televize ZDF odvysílala ve čtvrtek 9. listopadu premiérový díl nové řady seriálu Die Bergretter (Horší záchranáři), který je zasazen do prostředí překrásné alpské přírody. Letos je ale tento původní formát něčím zvláštním. Vůbec poprvé je ho možné sledovat v Ultra HD/4K formátu, tedy rozlišení čtyřikrát vyšší, než je běžně užívaná Full HD kvalita. Ve 4K je německý seriál dostupný ve videotéce ZDF, a to bez regionálního omezení (geoblokace).

Ve vysílání ZDF se nic nemění. Diváci mohou tuto stanici sledovat například i v tuzemských kabelových sítích u vybraných operátorů (UPC, T-Mobile), na satelitu Astra – pozice 19,2 stupně východně – pak i ve vysokém rozlišení obrazu (HD). Seriál Die Bergretter je dostupný v rámci hybridní technologie HbbTV, takže divák musí mít televizor, případně set-top box s podporou tohoto standardu. Signál stanice ZDF HD je od minulého týdne dostupný také z vysílače Löbau – Schafberg na kanálu 56. Pokrývá zejména část severních Čech.

autor: lukpo
Spustit audio