Amazon začal s přenosy amerického fotbalu NFL, nabízí je i v Česku

2. říjen 2017

Americký gigant se chystá i na tenisové přenosy. Mužskou ATP, kterou přetáhl televizi Sky, chce nabídnout svým předplatitelům po roce 2018.

On-line videoportál Amazon Prime Video, přímá konkurence Netflixu, začal streamovat vybrané přenosy nejvyšší americké fotbalové ligy NFL. Jedná se konkrétně o čtvrteční zápasy. Pro Amazon jde o zcela nové pole, doposud živé sportovní přenosy nenabízel. Zápasy NFL bohužel vychází pro české zájemce na noční časy. Následující Duel New England Patriots vs. Tampa Bay Buccaneers bude začínat před půl třetí ráno.

Amazon má pouze dohodu na živé streamování přenosů a nemá možnost je následně nabízet ze záznamu. Přehled duelů, které se v následujících týdnech v jeho nabídce objeví, je dostupný na této webové stránce. Podle amerických médií byla dohoda ze strany NFL zejména snahou přilákat k americkému fotbalu diváky mimo Spojené státy. Čtvrteční zápasy navíc nepatří mezi nejatraktivnější. Získáním omezených vysílacích práv pro NFL ale snaha Amazonu nekončí. On-line služba bude také po roce 2018 streamovat ATP World Tour. O dohodě píše více například deník Daily Mail.

autor: lukpo
Spustit audio