ARD a ZDF nabídnou volně 230 hodin živého sportu z olympiády v Pchjongčchangu

13. prosinec 2017

Díky politice Discovery, které je prostřednictvím Eurosportu hlavním vysílatelem olympijských her a sublicence poskytuje dalším subjektům, se rozhodla obě média úzce spolupracovat.

230 hodin živých přenosů z nadcházejících Olympijských her v Pchjongčchangu nabídnou v období od 9. do 25. února německé veřejnoprávní televize ARD a ZDF. Jde tak o dobrou zprávu pro ty diváky, kteří nebudou mít přístup k placeným kanálům Eurosport a budou si chtít doplnit nabídku živých přenosů na stanici ČT Sport. ARD i ZDF vysílají ve vysokém rozlišení volně na satelitu Astra (pozice 19,2 stupně) a dále v německém DVB-T2 (přeshraniční zásah).

Program olympijských her bude možné sledovat vždy od jedné hodiny ranní až do pozdních odpoledních hodin. Kromě živě vysílaného sportu nebudou chybět ani souhrny, aktuální zpravodajství, rozhovory a další formáty. Peter Frey z ZDF konstatoval, že boj o vysílací práva byl dlouhý, ale nakonec úspěšný. Kromě zákulisí olympiády plánují dát veřejnoprávní média prostor i otázkám týkajícím se dopingu a politické situaci v Severní i Jižní Koreji. Odvysíláno má být také několik dokumentů, které se danému regionu budou věnovat.

Díky politice Discovery, které je prostřednictvím Eurosportu hlavním vysílatelem olympijských her a sublicence poskytuje dalším subjektům, se rozhodly ARD a ZDF úzce spolupracovat, a to více než kdy předtím, aby náklady maximálně minimalizovaly. Diváci, kteří si stáhnou aplikaci pro Android nebo iOS, budou moci využít virtuální reality VR 360, díky níž poskytne ZDF exkluzivní pohlcující záběry přímo z místa. Obsah bude k dispozici na webu http://vr.zdf.de/olympia/. Co se týká on-line pokrytí, diváci se budou moci spolehnout na portály zdfsport.de, olympia.zdf.de, sociální síť Facebook a také Twitter.

autor: lukpo
Spustit audio