ARD a ZDF vyšle do německého DVB-T2 okolo dvou desítek programů v HD

30. srpen 2016

Operátor Media Broadcast zajistí pro oba veřejnoprávní vysílatele složení programů do jednotlivých multiplexů i distribuci signálu na vysílače prostřednictvím páteřní sítě.

Minimálně dvě desítky nekódovaných programů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) vyšlou do německého DVB-T2 veřejnoprávní televize ARD a ZDF. Nepůjde pochopitelně pouze o vlajkové kanály a jejich tematické klony, ale také stanice pro jednotlivé spolkové země – Bavorsko, Hesensko, Sasko, Porýni-Falc, Berlín-Braniborsko a řadu dalších. Všechny programy budou dostupné v kvalitě Full HD (rozlišení 1080p). To je pochopitelně dobrá zpráva i pro české diváky, kteří se nacházejí v těsné blízkosti hranic s Německem.

„Jsme rádi, že dlouhodobý a důvěrný vztah s ARD a ZDF můžeme budovat i v éře DVB-T2 HD a převzít technický servis distribuce programů v příštím desetiletí,“ konstatoval Wolfgang Breuer, generální ředitel společnosti Media Broadcast. Zároveň doplnil: „Společně jsme zahájili digitalizaci pozemního vysílání a společně budeme pokračovat v tom, abychom zajistili pozemnímu vysílání prostřednictvím HDTV budoucnost. Kombinace DVB-T2 a HEVC nám zajišťuje pozici světového lídra. Pozemní vysílání se v následujících letech vydá moderní cestou.“

autor: lukpo
Spustit audio