Barrandov Muzika odejde ze satelitu Astra, sledovanost stanice je trvale nízká

22. prosinec 2016

Stanice odstartovala 5. září loňského roku. Cílem skupiny Empresa Media bylo vybudovat konkurenci ke Šlágr TV Karla Peterky.

Vysílání stanice Barrandov Muzika nebude od 1. ledna 2017 dostupné na družici Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně. Šlo o jediný satelit, kde bylo možné tento program naladit. Od příštího roku už bude stanice k dispozici pouze v rámci pozemního vysílání, tedy v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací, a dále v kabelových rozvodech a IPTV. Provozovatel stanice se rozhodl neprodloužit smlouvu na satelitní kapacitu s operátorem Towercom.

Barrandov Muzika odstartovala 5. září loňského roku. Cílem skupiny Empresa Media bylo vybudovat konkurenci ke Šlágr TV, tedy úspěšnému televiznímu projektu hudebníka a podnikatele Karla Peterky. Koncem roku 2015 to vypadalo, že Barrandov Muzika zfúzuje se slovenskou stanicí Senzi. Ve vysílání se objevovaly její pořady, logo se měnilo na spojení „Barrandov je muzika, muzika je Senzi“. K tomuto kroku ale nakonec nedošlo. Pořady slovenské stanice z vysílání zmizely a nahradily je reprízy barrandovských formátů jako Sejdeme se na Cibulce nebo Ringo Family.

Sledovanost stanice je prakticky od jejího počátku velmi nízká a pohybuje se v řádu tisícovek diváků. Například v úterý 20. prosince byla nejúspěšnějším formátem Barrandov Muzika již zmiňovaná talk show Sejdeme se na Cibulce nasazená po 21. hodině. V danou dobu ji vidělo devět tisíc lidí při podílu pouhých 0,24 %. V kategorii mladšího publika je pak sledovanost stanice téměř trvale na nule. Druhý nejúspěšnější formát Ringo Family měl ve stejný den pouhé čtyři tisíce diváků. Podle neoficiálních informací, které se webu Digitální rádio prozatím nepodařilo ověřit, by mohlo dojít i ke změně názvu této stanice.

autor: lukpo
Spustit audio