Bezplatná verze MTV se vrací, na satelitu nabízí prozatím smyčku videoklipů

24. listopad 2017

Ke sledování postačí starší přijímač s podporou standardu DVB-S. Zajímavostí je, že „nová“ televize má připojený také příznak technologie HbbTV.

Od 1. ledna 2018 se německá verze lifestylového a hudebního kanálu MTV vrátí do bezplatné televize. Stane se tak přesně sedm let od doby, co se Viacom rozhodl z MTV udělat u našich západních sousedů placený kanál. MTV byla dlouhodobě vysílána v nekódovaném režimu na satelitu Astra, a to až do 31. prosince 2010. Od ledna 2018 bude MTV k dispozici zdarma satelitním divákům v celé Evropě, verze s vysokým rozlišením bude nadále placená.

Od tohoto týdne je možné naladit programovou předvolbu označenou MTV právě na pozici 19,2 stupně východně. Jedná se o vysílání ve standardním rozlišení s poměrem 720x576. Video i audio jsou nastavené dle potřeby na variabilní datový tok. Hodnota videa ve formátu MPEG-2 se pohybovala mezi 1,3 až 8,5 Mbps, audio od 225 do 282 kbps. Ke sledování postačí starší přijímač s podporou standardu DVB-S. Zajímavostí je, že „nová“ televize má připojený také příznak technologie HbbTV, kterou pro doplňkové služby využívají přijímače připojené k internetu. Součástí zkušebního vysílání je smyčka novějších i starších videoklipů.

Parametry příjmu: Astra 1M (19,2 stupně východně), 11973/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio