Cartoon Network spustil český web, brzy oficiálně vstoupí na náš trh

11. září 2017

Společnost Turner potichu pokračuje s přípravnými kroky, než se uskuteční oficiální spuštění. Tisková konference proběhne 19. září, naše redakce na ni nebude chybět.

Jak jsme váš již začátkem srpna exkluzivně informovali, společnost Turner Broadcasting System Europe, spadající pod mediální konglomerát TimeWarner, se po mnoha letech definitivně rozhodla k lokalizaci svého vlajkového dětského kanálu do českého jazyka.

Jako termín tehdy figuroval první zářijový den a okolo toho data již skutečně probíhaly na středoevropském feedu různé testy. Provozovatel začal aktivně překlápět vysílání do češtiny a momentálně je v ní k dispozici přibližně již necelá polovina obsahu - jmenovitě vybrané pořady, upoutávky a bumpery. Výsledkem má být plnohodnotná česká audio stopa pokrývající celých sto procent. Té by se měli tuzemští diváci podle posledních informací konečně dočkat koncem tohoto měsíce. Součástí vysílání má být i reklama, kterou bude pro náš trh zajišťovat společnost Atmedia. Někteří poskytovatelé placených služeb, jmenovitě slovenský MagioSat, program do nabídky už přidali. Jiní, jako například kabelový operátor UPC, do ukončení tohoto procesu se zařazením stanice vyčkávají.

V případě UPC ČR, které zařazení potvrdilo na své tiskové konferenci před pár dny, se nejedná pouze o čekání na dabing, ale i vysoké rozlišení. Cartoon Network v SD kvalitě doposud nepřešel na širokoúhlý formát obrazu 16:9 a společnost Turner zatím nezpřístupnila signál k HD verzi - o kterou UPC, jakožto leader mezi poskytovateli v této oblasti, má zájem. K oběma přislíbeným krokům má však brzy dojít, neboť UPC s přidáním Cartoon Network HD předběžné počítá na 26. září.

Provozovatel dětské stanice se tak mezitím, než dořeší této technické překážky, rozhodl alespoň zprovoznit český web. Ten na adrese www.cartoonnetwork.cz nabídne informace o vysílaných seriálech a krátké ukázky ve formě videí. Kromě toho tam návštěvníci najdou nespočet souvisejících her nebo také texty pojednávající o zásadách ochrany osobních údajů, podmínkách používání webu, pravidlech pro soubory cookie či ochranných známkách. Důležitým aspektem stránek je kromě snadné navigace fakt, že veškerý jejich content je v češtině. Ten by se měl v budoucnu rozrůstat dle potřeb a připravován je i profil pro Facebook. Ten spravuje i konkurenční Disney Channel, jenž nasbíral přes 110 tisíc fanoušků. Naopak Nickelodeon v online poli zůstává u nás pozadu a nevěnuje mu větší pozornost. Jeho web se nachází ve stejném stavu jako při spuštění před sedmi lety.

autor: Lukáš Jaro
Spustit audio