Černá hora a Lysá hora už šíří signál DVB-T2, do konce roku pokryje 95 % populace

17. říjen 2017

UVNITŘ PREZENTACE – Multiplex Českých Radiokomunikací šíří v současné době signál čtrnácti stanic, do konce roku se v něm mají objevit ještě další kanály.

České Radiokomunikace spustily úderem dnešní patnácté hodiny nové DVB-T2 vysílače Černá hora a Lysá hora. Jedná se o signál jejich přechodového multiplexu 13, který šíří například programy Primy, Óčka nebo Šlágr TV. Spuštění nových vysílačů oznámil na konferenci Radiokomunikace 2017 manažer Marcel Procházka. Lysá hora i Černá hora vysílají na kanálu 28 a pokrytí populace ČR se tak dostalo na 83 %.

Podle Procházky mají být ještě v letošním roce spuštěny další vysílače, a to jmenovitě Kojál, Praděd, Jedlová hora a Tlustá hora. Pokrytí populace České republice signálem přechodového DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací se dostane do konce letošního roku na hodnotu 95,4 %. V roce 2018, pravděpodobně v prvním nebo druhém kvartálu, bude pokryto 99,9 % obyvatel. Ve finále bude tato síť obsahovat 26 vysílačů velkého výkonu, kterou má následně doplnit síť převaděčů. „Spolupracujeme s Českým telekomunikačním úřadem, abychom toto dokrytí mohli realizovat a měli k dispozici volné kanály,“ uvedl Procházka.

autor: lukpo
Spustit audio