Česká televize dokončila možnost přechodu na pět regionálních celků

27. září 2016

„Posilování regionálního vysílání bylo jedním ze směrů, který jsme si pro rozvoj zpravodajství České televize stanovili,“ sdělil šéf veřejnoprávního média Petr Dvořák.

Česká televize otevřela nové regionální studio v Českých Budějovicích. Stalo se tak týden poté, kdy stejný krok učinila v Hradci Králové. Veřejnoprávní médium se tak připravilo na teoretickou možnost, aby do budoucna své regionální vysílání dělilo nikoliv na tři, ale pět oblastí. Kromě v současné době používaných oblastí Čechy, Severní Morava a Jižní Morava by šlo i o Severovýchod a Jihozápad. Nové studio nabídne vstupy do zpravodajství ČT 24 a samostatnou relaci Týden v regionech.

„Posilování regionálního vysílání bylo jedním ze směrů, který jsme si pro rozvoj zpravodajství České televize stanovili. Už dnes máme širokou síť místních zpravodajských týmů, které pokrývají všechny významné regionální události, jež následně zpracováváme pro kontinuální vysílání nebo tematické relace. Samostatné studio se silným technologickým zázemím, jež bude schopné odbavovat vlastní vysílání, je ale velký krok dopředu. Věřím, že pro celý region Jihozápad to bude pozitivní impuls,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

„Zprovoznění dalších dvou regionálních zpravodajských studií je obrovská změna pro regionální vysílání České televize. Redakce začnou ihned vstupovat s aktuálními bloky do zpravodajského proudu ČT 24. Pro diváky to znamená více regionálních událostí a informací, nejen ve vysílání ale i na sociálních sítích,“ doplnil šéfredaktor regionálního zpravodajství České televize Roman Ondrůj. Technické vybavení studia v Českých Budějovicích kopíruje současné trendy moderního zpravodajského vysílání, nová přenosová technologie tak dovolí více živých přenosů přímo z terénu i vstupy prostřednictvím tabletů či mobilních telefonů.

autor: lukpo
Spustit audio