Česká televize od září zvýší produkci dětských pořadů ve vysokém rozlišení

23. srpen 2017

Veřejnoprávní médium se na přechod do HD kvality připravovalo v průběhu let. Například hlavní zpravodajská relace Události už se takto vysílá od roku 2012.

Česká televize začne od podzimu vysílat více dětských pořadů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Půjde konkrétně o ty, které jsou vyráběny ve Studiu SK3 (Studio Kavky 3). Jedná se například o Kouzelnou školku, Studio Kamarád a další. První pořad z SK3 se bude vysílat v HD kvalitě již v pondělí 4. září. Prostory v uplynulých měsících prošly rekonstrukci a pro odpovídající rozlišení byl připraven také vysílací řetězec.

Veřejnoprávní médium se na přechod do HD kvality připravovalo v průběhu let. Například hlavní zpravodajská relace Události už se takto vysílá od roku 2012. Přechod do HD čeká ještě studio SK9. Diváci ho znají z vysílání Studia ČT 24. Česká televize aktuálně hledá dodavatele technologií v rámci veřejné zakázky. Vysílání ve vysokém rozlišení lze očekávat v průběhu jara 2018. Jelikož Kavčí hory budou pokrývat parlamentní a prezidentské volby, zpravodajský tým požádal o instalaci nových technologií až po skončení těchto významných politických a společenských událostí.

autor: lukpo
Spustit audio