Česká televize tlačí do diváků všemi kanály nutnost přechodu na HD ze satelitu

4. listopad 2016

Veřejnoprávní vysílatel bude od poloviny tohoto měsíce šířit na satelitu Astra ve vysokém rozlišení kanály ČT 1, ČT 2, ČT Sport a nově i ČT 24 a ČT :D/ČT art.

Česká televize zahájila masivní kampaň, která cílí na diváky přijímající její signál ze satelitu, konkrétně z družice Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně. Jejím cílem je nutnost přechodu na kanály s vysokým rozlišením (HDTV) a připravované vypnutí standardního rozlišení. Česká televize informační kampaň zahájila v rámci teletextu, hybridního vysílání (HD teletext), na internetu, sociální síti Facebook, ale i formou lišty ve vysílání programů, které budou k 15. listopadu vypnuty.

Česká televize - přeladění

Veřejnoprávní vysílatel bude od 8. listopadu šířit ve vysokém rozlišení kanály ČT 1 HD, ČT 2 HD, ČT Sport HD a nově i ČT 24 HD a ČT :D HD/ČT art HD v rámci jednoho satelitního multiplexu, kde bude distribuci zajišťovat lucemburská společnost M7 Group, vlastník satelitní služby Skylink. Pro sledování programů ve vysokém rozlišení je nutný odpovídající box, případně televizor s podporou standardu DVB-S2. Po 15. listopadu už nebude programy ve standardním rozlišení možné ze satelitu Astra přijímat. Ke kampani související s přechodem na HD se v uplynulých dnech připojily i televize Nova a Prima. Ty na nutnost přeladění upozorňují formou textových lišt na kanálech se standardním rozlišením.

autor: lukpo
Spustit audio