Česká televize začala nabízet na webu další pořady ČT 24 v HD kvalitě

8. únor 2016

Zpravodajský kanál veřejnoprávního média odstartuje ve vysokém rozlišení pravděpodobně v polovině roku.

Pořady České televize, respektive zpravodajského kanálu ČT 24, které se vyrábějí ve Studiu 6, jsou od začátku února dostupné v rámci videoarchivu iVysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Redakce webu Digitálníradio.cz si to ověřila zpětným přehráním několika z nich. Jde konkrétně o druhou část Studia 6 vysílanou po deváté hodině, profilový rozhovor Interview ČT 24, nový magazín 90‘ ČT 24, Horizont ČT 24 a také víkendové zprávy ve 22:00.

Zajímavostí je, že sobotní Hyde Park Civilizace je v iVysílání nadále ve standardním rozlišení. V rámci lineárního vysílání mohou diváci sledovat v HD nově Studio 6 na ČT 1.

Díky on-line video archivu České televize se tak ke koncesionářům dostávají pořady ve vysokém rozlišení dříve, než je naplánován start zpravodajského kanálu ČT 24 v HD kvalitě. Tento krok se očekává v polovině letošního roku, ale bude na něm záležet několik faktorů. Kabeloví a IPTV operátoři dostanou tuto stanici zdarma. Na satelitu bude šířená nekódovaně, ať už to bude u kterékoliv společnosti. Program ČT 24 HD by se do budoucna měl objevit i v rámci distribuce signálu ve formátu DVB-T2/HEVC. V letošním roce přejdou do HD kvality i tematické kanály ČT :D (pro děti) a ČT art (pro kulturně orientované diváky).

autor: lukpo
Spustit audio