České Budějovice se dočkají signálu televizí Mňam a Mňau, jsou i v dalších městech

21. srpen 2017

„Snažíme se naslouchat žádostem našich diváků, kteří ztratili možnost sledovat kanály Mňam TV a Mňau TV po jejich odchodu z DVB-T,“ uvedl Pál Milkovics, generální ředitel S&P Broadcasting.

Tematické kanály Mňam a Mňau jsou od dnešního dne dostupné také v rámci pozemní digitální televize DVB-T v Českých Budějovicích. Jejich provozovatel, společnost S&P Broadcasting, si vybral pro distribuci Regionální síť 1 podnikatele Iva Brabce. Signál tedy bude šířen na 57. kanálu výkonem 501 Wattů v horizontální polarizaci. Obě stanice už si mohou naladit obyvatelé v Praze a okolí, na Plzeňsku, v Příbrami, Chomutově, Mostě a Teplicích.

„Snažíme se naslouchat žádostem našich diváků, kteří ztratili možnost sledovat kanály Mňam TV a Mňau TV po jejich odchodu z DVB-T. Díky naší intenzivní spolupráci s regionálními multiplexy si v letních měsících, v terestrickém vysílání, naladí kanály již 2,4 miliónů diváků. Naší dlouhodobou strategií je rozšíření distribuce našich kanálů na Slovensku,“ uvedl Pál Milkovics, generální ředitel S&P Broadcasting. Firma se v tiskové zprávě zmínila také o plánovaném startu nových kanálů Mudr., Kutil a Trhák. Kdy je chce spustit, ale neuvedla. Poprvé o nich promluvila v březnu, vysílání měly zahájit do podzimu.

autor: lukpo
Spustit audio