České Radiokomunikace přilákaly na své videoslužby dalšího významného klienta

10. únor 2016

Mezi nové součásti produktu patří mimo jiné i řešení pro ochranu video obsahu, s níž počítá hybridní vysílání ve verzi 2.0.

Služeb Media Cloud, který umožňuje zpracování, ukládání a spolehlivé doručení video obsahu pro web, mobilní zařízení i hybridní vysílání HbbTV, začala využívat také společnost FTV Prima, která je s výjimkou Prima Comedy Central provozovatelem kanálů pod hlavičkou Prima. Mezi nové součásti služby patří především CMS (content management system), řešení pro ochranu video obsahu (DRM), s tou počítá HbbTV ve verzi 2.0, a integrace na platební brány. Tohoto prvku by mohla služba využít po startu videotéky ViaPlay.

Službu Media Cloud využívá FTV Prima aktuálně pro provoz video portálu Prima Play.

„Může se jednat jak o kompletní zajištění živých přenosů ze zasedání a konferencí, tak i zpracování a doručení živého vysílání nebo obsahu na vyžádání,“ prozradila mluvčí Českých Radiokomunikací Petra Miterová. Služba je navržena tak, aby pokrývala specifické nároky majitelů video obsahu. K tomu výrazně napomáhá vlastní CDN infrastruktura ČRa. Umožňuje například odolat nárazovému náporu uživatelů při mimořádných situacích (sportovní a online přenosy) anebo zajistit kvalitu videa i jeho snadné ukládání v neomezeném množství.

autor: lukpo
Spustit audio