České Radiokomunikace rekonfigurují jeden ze svých televizních multiplexů

4. únor 2016

Součástí Regionální sítě 20 jsou mimo jiné vysílače Jablonec nad Nisou, Liberec, Karlovy Vary a také Praha.

Telekomunikační operátor České Radiokomunikace provádí v těchto dnech rekonfiguraci jednoho ze svých televizních multiplexů (DVB-T). Jedná se konkrétně o vysílače Regionální sítě 20, které převzal operátor na konci loňského roku od jihočeského podnikatele Iva Brabce. Šlo o původní stanoviště regionálního multiplexu 1.

„V současnosti probíhají v této síti určité úpravy. Vzhledem ke stále probíhajícím jednáním s vysílateli v síti se mohou měnit jednotlivé stanice obsažené v RS 20, jelikož převzetí všech smluvních vztahů je poměrně komplikovaným procesem,“ řekla webu Digitálníradio.cz mluvčí operátora Petra Miterová.

Součástí Regionální sítě 20 jsou konkrétně vysílače Jablonec nad Nisou, Liberec, Karlovy Vary, Vítkův Kámen (Lipenská přehrada), Roudnice nad Labem, České Budějovice a také Praha. Právě v poslední jmenované lokalitě si naše redakce všimla, že v průběhu středy nebyla tato lokalita vůbec zásobena signálem.

V Regionální síti 20 (dříve Regionální síť 1) byla i jediná televizní stanice, a to slovenská TV Osem. Ta je však již součástí Regionální sítě 8, kterou taktéž provozují České Radiokomunikace. Nebylo by proto žádným překvapením, kdyby tento program byl z Regionální sítě 20 úplně vyřazen.

autor: lukpo
Spustit audio