Česko-slovenská Fashion TV startuje ve vysokém rozlišení, oslaví tak „páté“ narozeniny

1. duben 2016

Vysílání v HD kvalitě není jediným dárkem k narozeninám televize. Fashion TV spouští novou grafiku a připravuje i zcela nové televizní formáty.

Lifestylový kanál Fashion TV ve verzi pro Českou republiku a Slovensko je od 1. dubna dostupný operátorům z obou zemí kromě standardního také ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Vysílání v HD kvalitě původně provozovatel stanice sliboval již na rok 2014. Šéfka televize Gabriela Drobová webu Digitální rádio sdělila, že o verzi s vysokým rozlišením projevila zájem řada operátorů na Slovensku, čeští operátoři si prozatím nechávají k dispozici původní standardní kvalitu. Jednání nicméně probíhají, a tak by se mohli vysílání v HD dočkat i čeští zákazníci placených služeb.

Fashion TV uvádí, že vysílání ve vysokém rozlišení je dárkem divákům k jejím pátým narozeninám. Není to tak ale úplně pravda. O pátých narozeninách by bylo možné hovořit ve chvíli, kdybychom směřovali existenci právě k vedení stanice stávající šéfkou Gabrielou Drobovou. Lokalizovaná verze Fashion TV se odborné veřejnosti představila poprvé již začátkem roku 2009, kdy její ředitelkou byla modelka a podnikatelka Zuzana Poláčková. V té době navíc měla česko-slovenská mutace i jiného investora. Stávající šéfka Fashion TV přišla do této stanice ze slovenské Markízy, kde působila patnáct let.

Vysílání v HD kvalitě není jediným dárkem k narozeninám televize. Fashion TV CZ&SK spouští novou grafiku, připravuje zcela nové televizní formáty a změny v relacích, které jsou součástí její programové struktury celých pět let. Nová grafika vznikla ve spolupráci se společností Oreo. „Nová grafika Fashion TV je v souladu se současnými trendy a zohledňuje směřování televize, jakož i vkus jejích diváků, kteří milují vše, co je právě in,“ upřesnil za Oreo Martin Hudák. Každý den ve vysílání Fashion TV bude mít od dubna svou barvu. Pondělí bude modré, úterý červené, středa žlutá, čtvrtek zelený, pátek růžový, sobota bílá a neděle zlatá.

autor: lukpo
Spustit audio