Cinemax a Cinemax 2 prošly výraznou proměnou, jsou z nich dva odlišné kanály

1. září 2016

Obsahovou proměnu těchto stanic doprovází i jejich vizuální proměna. Obě stanice se nově stávají plnohodnotnými, na sobě nezávislými programy.

Nejvýraznější proměnou od svého vzniku prošly od 1. září prémiové filmové kanály Cinemax a Cinemax 2. Původní vlajková loď bude mainstreamovým programem orientovaným na americké a mezinárodní filmy, vlastní Cinemax produkci, dramata, komedie, akční, dobrodružné a kriminální filmy, horory, fantasy, sci-fi a historické filmy. Cinemax 2 vystupuje nově jako artový kanál zaměřený na evropské i mezinárodní tituly od nezávislých studií, festivalové snímky a inspirativní i emotivní příběhy.

Cílem této změny ze strany společnosti HBO Europe jsou dva body – podpora vnímání samotné značky a zvýšení sledovanosti těchto programů. Provozovatel podpoří proměnu kanálů takzvaným Free Preview, do něhož se zapojí řada operátorů z České republiky i Slovenska. V případě Cinemaxu a Cinemaxu 2 to konkrétně znamená, že stanice bude možné sledovat v době od 10. do 11. září bez toho, aniž by je bylo nutné mít předplacené. Operátoři tyto programy „odemknou“ ve svých nabídkách automaticky.

autor: lukpo
Spustit audio